– Det här stoppar inte oss, det är mer att vi tycker det är tråkigt att en person har valt att göra det här, säger Dalila Moghrabi, talesperson för Gottsundammammorna.

Hon väcktes av ett samtal om att polisen var på plats under natten, men när hon kom till lokalen hade de tejpat för fönstret och lämnat.

– Jag ringde polisen för att fråga mer och enligt dem är det troligen ren skadegörelse. Det fanns inga hot eller liknande.

Moghrabi valde ändå att stanna kvar vid lokalen i väntan på glasmästare.

– Jag har varit i lokalen hela natten tills de kom och fixade fönstret.

Det ska finnas ett vittne till skadegörelsen och Gottsundamammorna hoppas nu att någon ska kunna gripas.

– Vi hoppas de får tag i personen. Men vi låter oss inte nedslås av detta som sagt.

Föreningen startades i slutet av förra året med det uttalade syftet att skapa trygghet, efter flera bilbränder i området. Detta skulle man göra bland annat genom nattvandringar.

I början av oktober valde man att lägga verksamheten på is i väntan på besked om stöttning från kommunen. Efter stor uppbackning från allmänheten bestämde man sig dock för att fortsätta och tidigare i veckan kunde UNT rapportera att verksamheten beviljats stöd från kommunen med 700 000 kronor.

– Deras ansökan var välmotiverad, så det var inga problem att godkänna den, sade Erik Pelling (S), blivande ordförande i kommunstyrelsen, och fortsatte:

– Vi behöver samarbeta med många aktörer för att få bort Gottsunda från listan med särskilt utsatta områden. Gottsundamammorna gör ett bra jobb och har en viktig roll i Gottsunda.

Pengarna från kommunen kommer gå till olika projekt som enligt Dalila Moghrabi sträcker sig från utbildning till andra olika trygghetsskapande aktiviteter i området.

– Det känns fantastiskt. Nästa steg nu är ett möte med kommunen så vi kan börja på allvar med det nya projektet.