Två Linderösvin rymde från 4H-gården på torsdagsförmiddagen när personalen skulle göra rent i deras hage.

Den ena grisen höll sig nära gården. Men den andra sprang runt i Gränby och tog sig ut på Tycho Hedéns väg. Han lyckades galoppera runt i ett stort område innan han fångades in i ett buskage mellan Preem-macken och Tycho Hedéns väg i Uppsala.

Linderösvinet som ännu inte fyllt året var utpumpad efter flyktförsöket.

Artikelbild

| Linderösvinet som ännu inte fyllt året var utpumpad efter flyktförsöket från 4H-gården.

När UNT når Julia Adriansson, är hon märkbart lättad.

– Det slutade lyckligt. Vår rymling mår bra och går och bökar. Han var såklart trött efter språngmarschen men nu har han lugnat ner sig. Det gjorde han direkt när han kom hem igen, säger Julia Adriansson.

Grisarna är sex månader gamla och har bara bott på 4H-gården i en vecka, något som kan ha påverkat deras rymningsbenägenhet.

– Ja, de känner sig nog inte riktigt hemma än, säger Julia Adriansson.

Artikelbild

| De förrymda grisarna är nu åter i sitt hem på 4H-gården.

UNT TV: Hör polisen berätta om den timslånga grisjakten i city

Hon berättar att det var många som engagerade sig i grisjakten. Flera polispatruller jobbade med fallet och allmänheten ryckte in, något som underlättade när kultingen skulle fångas in och få på sig ett koppel.

– Ja, det var fantastiskt, så många som hjälpte till. Och bilarna tog det lugnt och saktade in. Alla visade hänsyn, säger hon.

På grund av regnet blev det extra svårt att fånga in grisen. Pälsen var våt och och det resulterade i att han blev hal som en ål. Trots att han befann sig i tät trafik på Råbyleden och Tycho Hedéns väg, klarade han sig oskadd.