Förutom haschpartiet hittade polisen ett halvt kilo kokain av särskilt hög renhetsgrad, 86 procent, när de gjorde husrannsakan en dag i våras. I bostaden fanns också två skjutvapen med ammunition. En man i 20-årsåldern som bodde i lägenheten åtalades för att både ha förvarat, förpackat och sålt narkotika.

Mannen medgav vid rättegången i Uppsala tingsrätt att han haft narkotikan i bostaden men förklarade att det skett för en annan persons räkning. Enligt mannen hade han varken förpackat eller sålt någon narkotika.

LÄS MER: 29 kilo cannabis i bostaden

En lista med anteckningar som hittades på mannens nattduksbord väger tungt som bevisning för att han sålt narkotika, enligt domstolen. Där fanns bland annat en adress på en ort i Mellansverige där polisen hittat haschkakor, sannolikt av samma ursprung som de i Uppsala. Den åtalade mannen hade dessutom i tidigare polisförhör medgett att han gjort anteckningarna, för att hålla reda på vad som delats ut och vad som skulle redovisas. I hans lägenhet hittades också medel som använts för att blanda ut narkotikan samt spår av narkotika på vågar.

Tingsrättens slutsats blir att merparten av narkotikapartiet var avsett för försäljning och att Uppsalabon innan polisens tillslag packat och sålt en okänd mängd narkotika. När det gäller skjutvapnen – en revolver och en halvautomatisk pistol – slår domstolen fast att det fanns en uppenbar risk för att de skulle komma till användning. Mannen döms för grovt narkotikabrott och grovt vapenbrott till sju års fängelse. Domen är enhällig.