35-åringen fälls för våldtäkt mot en kvinna han tidigare varit gift med. En kväll i april 2017 kom han hem till ex-hustrun. Enligt den 35-årige mannen hade de frivilligt sex medan ex-hustrun hävdar att hon blev våldtagen, misshandlad och förnedrad under mer än en timme.

Kvinnan har uppgett att hon beordrades till smärtsamma sexuella handlingar som hon ställde upp på. I efterhand frågade hon sig varför hon inte slog tillbaka.

I domstolen förklarade kvinnan att hon var så rädd för 35-åringen att hon inte vågade säga nej. Hon ansåg sig ha blivit "sjuk" under deras förhållande och lärt sig acceptera vad som helst.

35-åringen sa att hans ex-hustru ljugit ihop anklagelserna för att hon är kär i honom. Hon vill förstöra för honom för att han träffat en annan kvinna.

Några veckor efter det påstådda övergreppet skickade kvinnan flera sms till mannen. Hon skrev å ena sidan att hon älskade honom men å andra sidan anklagade hon ex-maken för att ha våldtagit henne.

Enligt kvinnan hade hon skrivit bland annat att hon ville bli ihop med mannen på nytt för att hon trodde sig vara gravid och var livrädd för att behöva genomgå en abort.

Uppsala tingsrätt ansåg att bevisningen inte räckte och åtalet för våldtäkt ogillades.

Men Svea hovrätt gör nu en annan bedömning. Hovrätten konstaterar att paret haft en komplicerad relation och anser inte att man kan dra några slutsatser av kvinnans motstridiga känslor för ex-maken efter den omdiskuterade händelsen.

Såväl mannen som kvinnan anses ha lämnat en trovärdig berättelse. Men kvinnans version stöds av en väninna som vittnat om att ex-hustrun hade synliga skador efter den aktuella kvällen. Dessutom ska kvinnan ha berättat för väninnan att hon våldtagits av 35-åringen.

Detta bidrar till att mannen döms för våldtäkt till fängelse i 2,5 år. I straffet ingår även en dom för olaga hot då han ska ha hotat att döda ex-hustruns dotter, något han nekat till.

35-åringen har tidigare fällts för flera grova våldsbrott och fått beslut om utvisning vilket dock aldrig verkställdes efter avtjänat fängelsestraff.

Han har efter utvisningsbeslutet för några år sedan fått ett minderårigt barn med en kvinna i Sverige.

Hovrätten konstaterar att barnet behöver sin far vilket talar emot utvisning den här gången.

Men bland annat med tanke på att tidigare våldsbrott riktats mot kvinnor som 35-åringen haft en nära relation med, samt risken för fortsatt brottslighet, ska han utvisas från Sverige i tio år, fastställer Svea hovrätt.