En man skjuten i Uppsala

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök efter att en skottskadad man kom in till Akademiska sjukhuset på lördagskvällen.

Polisen misstänker att den skottskadade mannen skjutits i Stenhagen.

Polisen misstänker att den skottskadade mannen skjutits i Stenhagen.

Foto: Staffan Wolters

Uppsala kommun2019-11-02 21:33

Polisen larmades klockan 19.02 på lördagskvällen.

– Då kom en man med skottskador in till akutmottagningen på Akademiska sjukhuset. Han kom inte in med ambulans utan skjutsades dit på annat sätt. Vi har inte kunnat höra mannen och jag har inga uppgifter om hur allvarligt skadad han är, säger Mats Länn, RLC-befäl hos Uppsalapolisen.

Mannen ska vara i 20-årsåldern. Händelsen utreds som försök till mord. 

Polisen hade under lördagskvällen patruller på plats på Akademiska sjukhuset och hörde de personer som skjutsade mannen till sjukhuset. Men man ska bara ha fått knapphändiga uppgifter om vad som ska ha hänt. 

Polisen ska dock ha lokaliserat brottsplatsen till centrala Stenhagen, i närheten av Stenhagsvägen/Herrhagsvägen. Polisen kunde på lördagskvällen inte uppge om man säkrat några spår på platsen. 

– Vi har varit på plats där under kvällen. Vi har spärrat av ett område för teknisk undersökning, sökt med hundpatruller och letat efter vittnen som kan ha sett eller hört något, säger Mats Länn.

Polisen har även genomfört dörrknackning i området. 

Det fanns på lördagskvällen ingen misstänkt i ärendet. Det hade då heller inte gjorts några gripanden.

UNT:s reporter Staffan Wolters var under lördagskvällen på plats i Stenhagen där skjutningen misstänks ha ägt rum.

– Det är faktiskt väldigt lugnt här. Polisen har spärrat av ett område och teknikerna jobbar vid platsen. Man har gått runt med ficklampor och letat spår på marken, sade Staffan Wolters vid 22-tiden. 

Uppdaterad:

Enligt Aftonbladet är det en 20-årig man som blivit skjuten. Han ska ha befunnit sig på en fest och gått ut för att röka när  en maskerad man dök upp och sköt honom i benet.

Varken jourhavande förundersökningsledare eller RLC-befälet i Uppsala vill kommentera Aftonbladets uppgifter utan hänvisar till att det råder förundersökningssekretess.

VET DU MER? HAR DU BILDER? KONTAKTA UNT PÅ 72018@UNT.SE eller ring 018-478 14 35.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!