En vecka kvar till valdagen.

Jag vet NÄR jag ska rösta, jag vet ATT jag ska rösta, men däremot är jag fortfarande osäker på HUR jag ska rösta. Eller rättare sagt PÅ VAD.

Jag har aldrig varit osäkrare än i år. Och jag har heller aldrig hört så många av mina medmänniskor säga exakt samma sak. Vi är lite som revolvrar i gamla westernfilmer - osäkrade.

Kanske är det för att det känns som om de flesta partier gjort otydligheten till en dygd. Det känns som om alla springer i cirklar och skriker och byter åsikt i samma takt som 5-barnsföräldrar byter soppåse. Man använder luddigheten som ett vapen i tron att man då har chansen att attrahera alla medan man i själva verket inte attraherar någon. Den gamla liknelsen med hönsgården har sällan varit mer rättvisande, särskilt när räven Jimmie hoppar in och alla hönor får panik och kacklar och springer åt kors och tvärs åt alla håll så att fjädrarna yr.

Jag upplever också att det blir allt svårare att mejsla ut partiernas hjärtefrågor.

– Vad tycker ni är viktigast?

– Ja, vi har valt att under den här valrörelsen fokusera främst på integrationen, tryggheten, miljön, skolan, omsorgen, vården, polisen, bostadspolitiken, företagandet, stad och landsbygdsfrågorna, trafiken, försvaret, kulturen, barnen, pensionärerna, djuren, växterna, bakterierna, molekylerna, kvarkarna samt på hur man ska hitta början på tejpen när den främsta biten har lossnat från själva tejphållaren och klistrat fast sej på rullen och man dessutom nyss har klippt naglarna.

Och med anledning av svårigheten i att bestämma hur jag ska rösta i år, har jag börjat använda en alternativ metod för att fatta detta viktiga beslut. Jag kallar principen för:

SYMPATISÖR-RÖSTNING.

Sympatirösta vet vi vad det är, men jag föreslår att den osäkre istället riktar sin villrådiga blick mot partiernas sympatisörer! Jag snackar dels förstås om företrädare och talespersoner för partierna på alla olika plan, men även om folk i bekantskapskretsen, i släkten, på sociala medier, etc. Kolla vad det är för människor och gör din egen bedömning av förnuft, klokhet, förmågan att lyssna, begåvning, hjärta, hjärna, med mera, och utifrån detta bestämmer du vilka människor som är i samklang med dig och kan representera dig och styra landet, regionen och kommunen på bästa sätt.

Så grunnar jag just nu. Och jag ser vissa mönster, dels vilka som känns som mina själsfränder, men kanske framför allt vilka som inte gör det.

Och på söndag kommer jag att ha bestämt vilka hönor som jag vill se som de högsta hönsen.