– Alla medlemmar var eniga om att vi skulle bygga en ny klubblokal efter att den gamla brann ner. Viljan har funnits hela tiden och det är det viktigaste, upplever ordförande Agneta Joelsson tiden efter branden.

Eftersom klubben drivs helt ideellt var de oroliga för hur de skulle ha råd att bygga en ny klubblokal, då de pengar de fick ut av försäkringsbolaget inte skulle täcka hela kostnaden för en ny klubblokal. En av de större utgifterna var baracker för klubbhuset och det enda alternativet för dem var att hitta begagnade sådana.

– Vi trodde att det skulle bli svårt men det löste sig efter att artikeln i UNT publicerades. En person som hade läst artikeln hörde av sig och erbjöd baracker till ett rimligt pris, berättar Agneta Joelsson.

Artikelbild

| Saknar isolering. Ordförande Agneta Joelsson och viceordförande Marie Svenberg i vad som ska bli den nya klubblokalen.

Enligt polisrapporten var branden anlagd, men ingen har ännu blivit fast för den. Det var inte mycket som gick att rädda efter branden. En gammal pokal, en keramikhund, en skylt och några gamla protokoll som Agneta Joelsson ramat in är det enda som kunnat räddas ur askan. Allt annat blir de tvungna att skaffa till den nya lokalen. Men flera givmilda personer har hunnit skänka dörrar, grus, kylskåp och kök. Och det är bara några av de saker som skänkts till klubben. Snickaren Peter Hallberg har även tillvaratagit återanvänd isolering och på sätt sparat klubben flera tusen kronor.

– Men bord behöver vi fortfarande, hintar viceordförande Marie Svenberg skämtsamt.

Verksamheten har pågått som vanligt sedan branden, med undantag för en kursomgång som ställdes in den efterföljande veckan.

– Vi fick tänka om lite och har haft mycket mera utomhusverksamhet än vad vi hade innan april, berättar Agneta Joelsson.

Artikelbild

| Tavla. Agneta Joelsson hittade några protokoll som delvis klarade branden och ramade in dem. De ska hänga i den nya klubblokalen.

Trots att klubbens enda tillhåll varit en grön container som står i skogbrynet bredvid hundplanen har det varit möjligt att utöka klubbens verksamhet.

– Vi har haft mera kurser än någonsin tidigare, säger Marie Svenberg.

Artikelbild

| Tillfällig lokal. Den gröna containern har varit ett tillfälligt tillhåll för hundklubben i brist på klubblokal.

I början av december kördes barackerna till Uppsala hundklubb och Peter Hallberg kunde ta vid. Den nya klubblokalen blir hälften mindre än den tidigare. En kostnadsfråga men också ett sätt att använda ytorna mera effektivt. Att det dröjde till december före byggnadsarbetet påbörjades berodde på att byggnadstillståndet godkändes först i oktober, fastän ansökan gjordes innan sommaren.

Den nya klubblokalen beräknas vara klar till våren och när de nya kurserna drar igång.

Artikelbild

| Uteplats. Med lite fantasi kan en föreställa sig att det kommer bli en uteplats här som kommer vara till glädje när det blir varmare.

– Det första vi började planera var invigningsfesten och det har hjälpt mig under den här tiden. Det har blivit en målbild som jag kunnat föreställa mig när det känts jobbigt, säger Agneta Joelsson.

LÄS MER: Klubbhus brann ner