Artister ställer upp ideellt och intäkterna från bland annat matförsäljning vid galan på Grand, Trädgårdsgatan, kommer att gå till projektet för renare vatten till de boende i Gaza.
Arrangörerna har dragit ihop artister som kommer att bidra med alltifrån nyckel­harpsmusik till rock.
- Jag är med för att väcka opinion och för att det som händer i Gaza ska komma i rampljuset, för att vi ska få in pengar till skeppet som ska åka ner dit, säger Martin Ekström, artistansvarig.

Ship to Gaza beskriver sig som en partipolitiskt och religiöst oberoende ideell förening med personer som vill verka för en ökad respekt för mänskliga rättigheter. Målsättningen är att utrusta, bemanna och segla ett fartyg med humanitärt bistånd från Norden till Gaza via hamnar i Europa och Medelhavet. I Gaza ska mottagandet administreras av partipolitiskt oberoende organisationer, förklarar arrangören på sin hemsida.

Amil Sarsour, som håller i trådarna kring galan, säger att det i första hand kommer att köpas in avsaltnings­apparater som kan användas till att rena grundvattnet. Han berättar att vattensystemet havererat till följd av israeliska bombningar, vilket har inneburit att avloppsvatten gått ner i grundvattnet.
- Det här är en viktig insats för de 1,5 miljoner människor som i dag dricker dåligt vatten.
Ship to Gaza som finns på nationell nivå i Sverige, kommer även att hålla en demonstration på Stora Torget på lördagseftermiddagen.