Flera anhållna efter polisinsats i Storvreta

Fem personer greps på tisdagseftermiddagen i Storvreta och har nu anhållits av åklagare misstänkta för mordförsök, erfar UNT. Polisen är fortsatt förtegen med detaljer om ingripandet.

Polisinsatsen ägde rum vid 14-tiden på tisdagen.

Polisinsatsen ägde rum vid 14-tiden på tisdagen.

Foto: Läsarbild

Storvreta2019-10-09 08:05

På onsdagsmorgonen uppgav polisen nya uppgifter efter tisdagens insats då flera personer greps i södra Storvreta. Strax efter klockan 14 på tisdagseftermiddagen ska polisen ha stoppat ett fordon och gripandet ska ha skett i samband med detta. Enligt ett vittne som UNT har pratat med ska två poliser med dragna vapen ha gripit ett antal personer. 

Varför drog polisen sina vapen?

– Polisen kommer inte att kommentera ärendet utan hänvisar från och med nu till åklagare, säger Fabian Hamnqvist presstalesperson för polisen region Mitt på onsdagen.

De gripna förhördes under tisdagskvällen. På onsdagsförmiddagen har fem personer anhållits misstänkta för mordförsök, erfar UNT

I samband med gripandet på tisdagskvällen sa Johan Näslund, befäl vid polisens regionledningscentral:

– Det vi kan säga är att gripandet gick lugnt till. Ingen blev skadad och en utredning har inletts.

Polisen vill inte berätta om brottet har begåtts i Uppsalaområdet. Det ska emellertid inte ha begåtts tidigare under tisdagen.

Vittnet beskriver upplevelsen av gripandet – som ägde rum i närheten av hans hem –  som ”chockartad”:

– Min fru var precis på väg ut för att påta i en rabatt när bilarna körde upp framför huset och poliserna hoppade ut. Hon hade ju kunnat hamna mitt i tumultet, sa han och fortsatte:

– Samtidigt tycker jag att poliserna skötte det snyggt. Det kändes professionellt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!