Förstärkningen sker efter nazistiska Svenska motståndsrörelsens (SMR) attack i Kärrtorp i söndags.

Attacken från SMR mot nätverket Linje 17:s anti-nazistiska demonstration i Kärrtorp i söndags har väckt många reaktioner runt om i landet. Bland annat i Uppsala, där en stödmanifestation kommer att äga rum under torsdagseftermiddagen.

Med anledning av söndagens händelser sätter polisen också in extra resurser.

- Polisen kommer förstärka övervakningen och tillsynen av det här evenemanget, säger presstalespersonen Christer Nordström vid Uppsalapolisen.

På vilken grund har det beslutet fattats?

- Det är en bedömning man har gjort så jag kommer inte gå in på några detaljer. Jag blev lite förvånad när jag hörde om det i Kärrtorp, att det blev så där. För normalt sett är underrättelseinformationen god. Men i Stockholm var det väl uppenbart att det var kommunikationen som inte fungerade.

Vad innebär förstärkt övervakning och tillsyn rent konkret?

- Det blir några fler poliser som finns med runt demonstrationen, säger han.

Till torsdagens manifestation på Celsiustorget i Uppsala väntas mycket folk. Vid fem-tiden på onsdagseftermiddagen var 448 personer "deltagande" på Facebook och artikeln om manifestation på unt.se hade delats över 1 200 gånger på sociala medier.

Bland annat kommer Erik Pelling (S), Jeannette Escanilla (V) och arrangören Anna Lagerqvist, aktiv i Kultur, IT och Media från facket Uppsala LS av SAC-Syndikalisterna, att tala.

– Det här är en stödmanifestation för Linje 17 och för deras budskap att vi ska kunna ha ett mer demokratiskt samhälle. Jag tror att det blir en lugn manifestation, säger Anna Lagerqvist, vars sambo blev misshandlad av SMR i Uppsala i somras (se artikel nedan).

Enligt Aftonbladet fanns personer från Uppsala med i nazistattacken i Kärrtorp. Det har dock inte påverkat polisens beslut om extra bevakning.

- Nej, utan det här är en allmän bedömning. Vi vet ju att man reser runt från båda läger och deltar i olika manifestationer, det är inte bara infödda som kommer på en sådan här manifestation, säger Christer Nordström.

Kommer det vara säkert att delta i demonstrationen i Uppsala under torsdagen?

- Ja, vi kommer ju att förstärka upp. De har sökt och fått tillstånd för att demonstrera och då ska vi se till att det är säkert att demonstrera också.