Männen ska, enligt åtalet, under en natt i februari 2018 ha erbjudit kvinnan skjuts i en bil när hon var på väg hem till fots. Men i stället för att köra hem kvinnan ska hon ha förts till en av männens bostad, där alla tre misstänks ha våldtagit henne. Enligt stämningsansökan var kvinnan både berusad och sovande när övergreppen skedde och befann sig därför i en särskilt utsatt situation. På morgonen kunde kvinnan ta sig från bostaden på egen hand och anmäla händelsen.

Åklagare Anna Hårdstedt yrkar nu på minst sex års fängelse för den man som utöver våldtäktsanklagelserna även åtalas för våldtäkt mot en annan kvinna i januari förra året samt kränkande fotografering av den kvinnan. För de andra två männen yrkas minst fyra och ett halvt års fängelse. Dessutom begär hon att samtliga tre, som inte är svenska medborgare, ska utvisas.

- Utifrån den skriftliga bevisning samt de analysbesked och vittnesuppgifter som presenterats i rätten anser jag att åtalet ska bifallas, säger Anna Hårdstedt.

Samtliga åtalade förnekar brott. Göran Wiklund, som företräder en av de männen som riskerar minst fyra och ett halvt års fängelse samt utvisning, tycker inte att åklagarens bevisning räcker för en fällande dom. Enligt mannen ska kvinnan ha tagits med hem till en av männens bostäder men att kvinnans uppgifter om händelserna därefter inte stämmer.

– Min klient säger att han har haft samlag med kvinnan men att det har skett frivilligt, säger han.

Två av männen är i 25-årsåldern och en i 30-årsåldern. Tingsrättens dom faller 10 juli.

LÄS MER: Tre åtalas – "förde bort och våldtog berusad kvinna"