Personer som fått ett röstkort där det står att de ska rösta vid Östra Katedralskolan i Uppsala har anledning att vara vaksamma. Enligt Eva Edwardsson (L), som delar ut valsedlar i området, går många fel eftersom det uppstått en förvirring kring adressen.

– Det brukar finnas en vallokal i Katedralskolan. Men Katedralskolan håller på att renoveras och skolan är därför tillfälligt flyttad till Estetiska gymnasiet som ligger på Skolgatan 53, mittemot Sankt Mikaelskyrkan.

– På röstkorten för dem som ska rösta vid Östra Katedralskolan anges adressen Skolgatan 53. Men Katedralskolans permanenta adress är Skolgatan 2 dit många nu går. Men där finns ingen vallokal, berättar Eva Edwardsson.

Skolgatan 53 och Estetiska gymnasiet ligger cirka 800 meter från Katedralskolans vanliga adress och Eva Edwardsson säger att hon stött på många irriterade personer på gatan som inte vet vart de ska bege sig för att rösta.

– Jag tror det här kommer att göra så en del väljer att inte rösta, säger hon.

Det aktuella valdistriktet har cirka 700 röstberättigade personer.

Ordförande i valnämnden i Uppsala kommun, Caisa Lycken (MP), utlovar åtgärder.

- Vi har redan tidigare ställt ut skyltar så att folk ska hitta till vallokalen men vi kommer nu att placera ut ännu fler.

Under dagen kom guider till området för att hjälpa de röstande till rätta.