Det var en fartfylld kväll på och runt Gränby sportfält under torsdagen. Först löptes lilla Blodomloppet där de yngsta sprang två varv på arenans löparbanor. Sedan var det dags för ett 10 kilometers-lopp och sist en runda på 5 kilometer. Snabbaste mannen i mål var Andreas McConville som sprang milen på drygt 32 minuter. Snabbast av damerna var Elin Carlsson som kom i mål efter knappt 40 minuter. Hon orienterar och sprang sitt tredje enmilslopp någonsin.

– Det var roligt. Det var ju lite annat underlag än vad jag är van vid. Det var mycket asfalt och grus medan jag är van vid att det är ojämnt och skog, säger Elin Carlsson.

Även om en del sprang för att slå personliga rekord så var det inte på blodigt allvar för alla. Tony Wik skulle delta i 5-kilometersloppet men hade ett knä som spökade. I stället låg han i gräset och väntade på vänner och familj som skulle delta.

– Jag får vara med dem i tanken istället, säger Tony Wik.

RiannaWik Boström och Johan Boström deltog dock i loppet.

– Vi var med förra året också, då var det inte lika bra väder som nu, säger RiannaWik Boström och rättar till solglasögonen.

Ytan precis efter målgången täcktes snart av utmattade kroppar. Funktionärer i neonvästar försökte mota dem vidare i målfållan för att göra plats åt nya löpare. Istället för morot fick de locka med banan, medalj och vatten. Vatten som verkligen behövdes i den skarpa vårsolen.