Det är en varm och klar förmiddag men inte en enda människa befinner sig vid badplatsen två dagar efter det obehagliga fyndet i vattnet.

I Tempobutiken i Vattholma jobbar Alundabon Nicklas Plantin.

– Man känner att det är lite obehagligt. Vi brukar vara där och bada med barnen, så det är lite olustigt att veta att någon har dumpat något där, säger han.

Artikelbild

| På måndagen larmades polisen till Lafsen efter att kvarlevor från en person hittades vid en badplats.

Trots söndagens fynd har han inga planer på att undvika platsen.

– Jag blev lite avskräckt först men jag tror att vi kommer fortsätta att åka dit, för det är ett fint ställe, säger Nicklas Plantin.

Har ni pratat mycket om det på arbetsplatsen?

– Det var mest första dagen som man snackade om att det var obehagligt. Jag passerar där varje dag när jag åker hit, säger Nicklas Plantin.

Nathalie Juhlén är kund i butiken.

– Mina föräldrar bor där i området. Jag vet inte riktigt vad man ska tänka men det är klart att det är lite otäckt, säger hon.

Vid en av Vattholmas förskolor står några anställda och pratar om måndagens fynd.

– Jag har varit vid badplatsen flera gånger. Det pratas om det i Vattholma och folk diskuterar det på Facebook i olika grupper, säger en kvinna, som inte vill nämna sitt namn.

– Bland personalen var fyndet det första som det pratades om i morse. Det händer inte så mycket här annars, säger Johan Andersson, förskolepedagog på förskolan.

Polisen efterlyser iakttagelser som kan bidra till att bringa klarhet i vad som hänt.

– Vi är mycket intresserade av tips kring personer, fordon och avvikande aktivitet i skogarna runt omkring sjön, säger Lisa Sannervik, polisens presstalesperson.