Enligt ordföranden för Gottsundamammorna, Dalila Moghrabi, har hon och även flera andra fått ta emot hotfulla telefonsamtal.

– Det har påverkat våra arbetsplatser som vi jobbar på utanför föreningen, och det har påverkat våra familjer. Vi känner oss inte trygga med att befinna oss i lokalen och det känns inte tryggt för våra medlemmar heller att vara i den miljön när det har eskalerat så. Vem som helst skulle kunna komma till lokalen och uttrycka sig som man gjort över telefon.

På föreningens Facebooksida har man skrivit:

"Med anledning av den inkomna orosanmälan och mediedrevet som har uppkommit har styrelsen för Föreningen Gottsunda Föräldrarna valt att tillfälligtvis hålla kvällsverksamheten stängd. Vi behöver säkerställa att våra deltagare har ett fysiskt skydd och vi vill se den här utredningen utredd och att alla eventuella frågetecken reds ut. Vi har tagit emot hot, beskyllningar på ett helt orimligt sätt. Beslut om öppettider kommer att när utredningen är klar."

Ordföranden Dalila Moghrabi berättar även att det har varit en hotfull ton mot föreningen på olika sociala medier, bland annat på Twitter. Ingen av händelserna har polisanmälts. Exakt vad för hot som uttryckts vill Dalila Moghrabi inte gå in på.

– Just nu är det bara så himla mycket och vi vill kunna känna oss trygga igen och få lite ro. Nu är det viktigt att orosanmälan utreds så att hela sanningen kommer fram.

Det finns ingen tidsplan över hur länge verksamheten kommer att hålla stängt. Dalila Moghrabi hoppas själv att verksamheten kan komma igång igen snart.

– Vi får se hur det utvecklar sig, men förhoppningsvis lugnar det ner sig.