Yaser Abu Jheisheh är ordförande i organisationen Uppsala unga muslimer som varannan fredag nattvandrar i Gränby. Han bor själv i Gränby sedan 20 år och tycker att det blivit oroligare de senaste två åren.

Sensommarens facit är dystert: Förra veckans skottlossningar, söndagsnattens brand i ett p-garage på Atterbomsgatan och så knivdådet i närliggande Kvarngärdet som dödade en 17-åring.

– Många vuxna och ungdomar i Gränby jag talat med känner en oro. Så var det inte tidigare, säger Yaser Abu Jheisheh.

– Det rör sig en hel del ungdomsgäng i området. Folk undrar vad de sysslar med och det går mycket rykten vilket späder på otryggheten.

Yaser Abu Jheisheh berättar om bilar som kör i hög hastighet på gårdarna och boende som inte vågar släppa ut sina barn.

– Alla jag möter i Gränby är emot det negativa som sker. Förra veckan pratade flera av dem om att ordna en demonstration mot oroligheterna.

Yaser Abu Jheisheh säger att Uppsala unga muslimer inom kort ska försöka sammankalla till ett möte mellan Gränbybor, myndigheter och föreningar i området.

– Det finns ett stort behov bland de boende att få information om vad som pågår. Men folk vill även veta vad de själva kan göra för att vända utvecklingen.

– Själv brukar jag uppmana föräldrar jag talar med att kolla vilka deras barn umgås med. Jag ber dem även att nattvandra med oss så de kan skaffa sig en bättre bild av läget.