En dag i början av oktober spanade polisen i trappuppgången i ett bostadshus i Gottsunda, efter tips om att en av hyresgästerna hanterade narkotika. När den misstänkte, en man i 30-årsåldern, dök upp kontrollerades han av polisen och uppträdde märkbart nervöst. Vid en visitation hittades misstänkt kokain och när poliserna gick in i lägenheten kändes en stark doft av marijuana.

Mannen pekade själv ut två stora påsar med marijuana samt en plastlåda med kokain som förvarades i köket. Dessutom hittades ett parti amfetamin samt drygt 7 000 kronor i kontanter som togs i beslag. Totalt beslagtogs drygt 1,2 kilo cannabis, 80 gram kokain och 175 gram amfetamin i bostaden. Mannen åtalas nu för grovt narkotikabrott.

I förhör har 30-åringen förklarat att bara en mindre mängd av narkotikan tillhörde honom. Resten hade han tvingats förvara åt andra personer som han stod i skuld till och därför inte vill namnge, enligt mannens berättelse. Han har också förnekat att han ägnat sig åt någon försäljning av narkotika.