– Han blev häktad för mordförsök och grovt narkotikabrott, helt i enlighet med vår häktningsframställan, säger kammaråklagare Elin Blank.

Mannen häktades på den starkare misstankegraden, sannolika skäl. Han misstänks ha avlossat skotten som träffade två personer på pizzerian i Flogsta i fredags kväll. En av dem träffades av allt att döma av misstag.

LÄS MER: Misstänkt skytt begärs häktad

Mannen häktades mot sitt nekande:

- Han förnekar de brott som åklagaren lägger honom till last. I övrigt kan jag inte kommentera något mer på grund av rådande förundersökningssekretess, säger mannens förtsvarare, advokat Simon Bergström.

LÄS MER: Skjutning på pizzeria kan vara hämndaktion

Mannen anmälde sig själv till polisen på lördagen och blev senare också misstänkt för grovt narkotikabrott. Mannen ska nu sitta häktad i fyra veckor, medan utredningen om skottlossningen går vidare. Som UNT tidigare rapporterat är en av utredarnas teorier att skottlossningen kan ha varit en hämndaktion för mordet på en man i Boländerna i våras. Den man som tros ha varit måltavlan på pizzerian satt en tid anhållen, misstänkt för att ha beställt mordet, men släpptes senare och avfördes från utredningen.