Det var runt lunchtid på lördagen den första augusti som Sebastiaan Mul parkerade sin cykel i ett av cykelställen bakom Centralstationen. Han låste fast den med en kedja i ramen och åkte till Stockholm. När han kom tillbaka några timmar senare var cykeln borta.

– Någon hade skruvat loss den bygel på cykelstället som jag hade låst fast cykeln i, säger Sebastiaan Mul.

Han tipsade UNT för att berätta vad som hänt och för att varna andra. Nu har han av tidningen blivit utsedd till augusti månadens tipsare. Med utmärkelsen kommer en belöning på 2 500 kronor.

– Det känns kul att tidningen tog upp det. Dessutom är det bra om det kan förhindra att andra är med om samma sak.

För Sebastiaan Mul har historien emellertid slutat lyckligt – han har fått tillbaka sin cykel. Polisen hittade en stulen cykel och märkte att den matchade beskrivningen i den anmälan om cykelstöld som han hade lämnat in.

– Jag trodde att den var borta för alltid. Och det är en fin cykel som kostade ganska mycket, så det känns väldigt skönt att ha fått tillbaka den.

Han tänker aldrig använda tvåvånings-cykelställen igen, men förutom dem så tycker han att Uppsala är en bra stad för cyklister.

– Det byggs fler och fler cykelvägar och det finns tillräckligt med parkeringar. Det är jätteskönt med en stad där man kan cykla överallt.

felix.wedjesjo@unt.se