Det var på tisdagen förra veckan som den 26-åriga norske stormästaren och världsmästaren Magnus Carlsen besökte Stockholm. Under sitt besök passade han på att simultanspela mot 17 svenska schacktalanger samtidigt. 12-åriga Uppsalaborna Warg Skåhlberg - Lima de Faria, Akash Mitra och Julia Östensson fanns med bland utmanarna.

– Det var helt fantastiskt, en av de coolaste upplevelserna jag varit med om, säger Warg Skåhlberg - Lima de Faria, till UNT.

Magnus Carlsen är inte helt oväntat en superstjärna inom schackvärlden och en stor förebild för Warg Skåhlberg - Lima de Faria som bland annat brukar spela mot en digital version av världsmästaren via smartphone-appen "Play Magnus". Och övningen har gett resultat. Under tisdagen höll 12-årige Warg Skåhlberg - Lima de Faria ut i 65 drag innan världsmästaren till slut vann. Han var den som höll ut längst av alla spelare.

Artikelbild

| Warg Skåhlberg - Lima de Faria.

– Det var jättekul, han sa att jag var en av de tre jämnaste som han spelade mot, säger Warg Skåhlberg - Lima de Faria.

Efter matchen fick han en autograf och ett schackbräde av världsstjärnan. Warg Skåhlberg - Lima de Faria lärde sig schack när han var sex år gammal och har bland annat varit med och vunnit schackfyran i Uppsala. Han förklarar att det är det taktiska tänkandet och det extrema fokuset som lockar mest med spelet.

– Det är väldigt stimulerande, säger han.

Vad har du för mål med ditt schackspelande?

Artikelbild

– Det är att bli professionell schackspelare, jag vill jobba med det här, säger han utan att tveka.

LÄS MER: Schackstjärnan Carlsen tror på Sverige