Mats Hallin uppskattar färdvägen till omkring 200 mil. Målet är att färdas 10–15 mil om dagen på den 40 år gamla mopeden av märket Milani.

– Den går inte fortare än 30–35 kilometer i timmen så jag räknar med att resan kommer att ta omkring 20 dagar, säger Mats Hallin.

När UNT når honom på söndagskvällen får han hjälp av sin pappa med att fixa några skavanker i sista stund. På måndagen ska en kompis göra ett svetsjobb innan resan inleds dagen efter.

Artikelbild

| Mats Hallin är redo för mopedäventyret som ska ta honom från Uppsala till Nordkap.

– Jag är inte så hemma på mopeder och motorer så jag hoppas få hjälp längs vägen om det behövs, säger han.

Syftet med resan är att samla in pengar till organisationen Aldrig ensam som arbetar förebyggande mot psykisk ohälsa bland unga. Mats Hallin ska själv donera en summa för varje kilometer han tillryggalägger men hoppas också på ett bra gensvar från de människor han kommer att möta på resan. Dessutom ska han lägga upp en kampanjsida på Facebook för att sprida information om insamlingen.

– Jag har flera kompisar som gått in i depressioner och känner att jag verkligen vill göra något för dem och alla andra unga vuxna som drabbats av psykiska problem, säger Mats Hallin.