Hon övertar därmed uppgifterna som chefredaktör, ansvarig utgivare och vd när nuvarande chefredaktör Lars Nilsson och vd Dan Lannerö går i pension. Det är första gången som rollerna samlas hos en och samma person på UNT, men befattningen som publisher blir allt vanligare i tidningsvärlden.
Hanna Stjärne kommer närmast från Sveriges Radio där hon varit bland annat inrikeschef på Dagens Eko, chef för P 1 och programdirektör. Hon har tidigare arbetat som reporter på flera radiostationer, bland annat som politisk reporter på Ekot och varit Sveriges Radios korrespondent i Oslo.

Hon har fått flera utmärkelser och utsågs förra året till Sveriges bästa kvinnliga mediechef. Hon är ordförande i juryn som delar ut Guldspaden för bästa grävande journalistik. Hanna Stjärne tillträder som publisher för UNT under senare delen av 2011.
-Vi är mycket glada över att vi lyckats rekrytera Hanna Stjärne, säger UNT:s styrelseordförande Lennart Foss. Hon har bred journalistisk kompetens och inte minst hennes inriktning på branschens framtidsfrågor kommer att bli en stor tillgång för hela NTM-koncernen, där UNT ingår.