De flesta kommunala badplatser förbjuder hundar och enligt lagen om tillsyn över hundar och katter ställs dessutom krav på extra stor uppsikt på husdjur mellan den 1 mars och 20 augusti. Men det finns undantag. Uppland bjuder på flera badplatser där hunden faktiskt är välkommen.

Så här ser det ut runtom i länet.

Uppsala kommun

Här finns tre specifika hundbadplatser. Fjällnora hundbad, Prästängens hundbad vid Långsjön i Björklinge, en avgränsad del av Storvadsbadet samt Lerhagsbadet i Sunnersta. Det sista omgärdas av staket, för rymningsbenägna hundar. Intill Siggefora camping finns ett icke-kommunalt hundbad. Värt att notera är att kommunen just nu varnar för algblomning i Fjällnora friluftsområde, vilket är giftigt för hundar.

Tierps kommun

Hundar får över huvud taget inte befinna sig på kommunala och offentliga badplatser. Undantaget är hundbadet vid Ängskärs havsbad.

Heby kommun

I Östa naturreservat finns en del av badplatsen särskilt avsedd för hundar.

Knivsta kommun

I naturreservatet Kungshamn-Morga får hunden vara med, men ska hållas kopplad.

Östhammars kommun

Hundar får vistas på baksidan av Krutudden, vid grillplatsen.

Enköpings kommun

Bredsandsbadet har ett specifikt hundbad. I övrigt välkomnas inte hundar till kommunala badplatser utan hänvisas till allmänna sjöar och vattendrag. Koffsan badplats och Ahlstabadet är dock allmänna, icke-kommunala platser där hundar ändå inte är tillåtna.

Sigtuna kommun

Steningebadet på motsatt sida Steninge slott, är markerad som hundbadplats.