Fyris Park har loppis nästan varje söndag. Arrangör är Lars Sundin. Han sitter i Fyris Parks styrelse och har jobbat med loppisarna i 22 år.

– Det är populärt att gå på loppis den här tiden på året. Idag har vi ett 90-tal säljare. Priserna är låga och så är det ju en form av återvinning, säger han.

Det tycker också Ebba och Patrik Ölmeborg som åkt från Enköping för att sälja grejor som Ebba sorterat ut ur sitt flickrum. På bordet ligger allt från gosedjur till en popcornmaskin, böcker, kläder och en tekokare.

Artikelbild

| Emelie Göller med barnen Melinda och Leon Göller brukar fynda kläder på loppis. Det är både bra för miljön och plånboken. Johanna Lundell och Yvonne Fransson, Stockholm, respektive Uppsala, säljer.

– Mina gamla grejer låg bara på vinden. Då tycker jag det är underbart om någon annan kan ta över och använda dom, säger Ebba Ölmeborg.

Försäljningen har gått bra. Men hon är inte ute efter att tjäna pengar utan för att bli av med sakerna. Hon tar mellan 10 och 20 kronor för ett gosedjur. Ett par damer kommer fram och tittar på popcornmaskinen och tekokaren. De slår till och får båda för 50 spänn.

Det prutas friskt. Yvonne Fransson från Uppsala och Johanna Lundell från Stockholm säljer kläder och har fullt med folk vid sitt bord.

– Vi har varit här två gånger tidigare men då har vi haft annat än kläder. Men kläder gå jättebra, säger de.

Artikelbild

| Typisk loppisskylt.

Blusar och toppar för 20 - 30 kronor går bäst.

– Folk prutar ändå, skrattar Yvonne Fransson.

Artikelbild

| Mycket folk på Fyrisparks loppis.

Emelie Göller med barnen Melinda och Leon från Uppsala brukar fynda kläder. Hon kollar in en blus och visar sedan upp kassen som är full med barnkläder.

– Jag har köpt till Leon, både brallor, t-shirts och flera underställ. Jag har fått allt för 120 kronor. Det är bra kvalitet och skulle ha kostat flera tusen nytt. Det är ju också ett miljötänk att handla på loppis. Det är nog därför det blivit så populärt, säger hon.

Artikelbild

| Hamad Ali har fyndat elektronik och en skinnjacka. Han fick mycket för bara några hundralappar.

Allt går dock inte så lätt att bli av med och flera knorrar lite vid sina bord. En kvinna som brukar sälja på Fyris Park några gånger per år säger att filmer brukar gå bra, liksom leksaksbilar och barnkläder. Böcker står dock inte högt i kurs.

Det flesta hittar ändå nåt att köpa. Radhoua Jemal från Uppsala travar nöjt iväg med två ljusstakar och en stor tavla över New York. Hamad Ali från Uppsala har fyndat elektronik till rena vrakpriset.

Artikelbild

| Lars Sundin arrangerar Fyris Parks loppis sedan 22 år.

Loppisen varar bara under tre timmar och när sista timmen återstår börjar folk ge sig av. För de som inte fått allt sålt gäller det att välja. Antingen slänga, ge till någon välgörenhetsorganisation eller komma igen nästa söndag.