Arbetet med att sätta Skeppet, restaurangbåten i Fyrisån som kantrade den 20 mars, på rätt köl igen har påbörjats. Den firma som anlitats för att göra jobbet har under tisdagen pumpat ut vattnet som dränkt krogen efter att isen smält.

Enligt Peter Högosta på företaget som jobbar med att få upp båten, Relita Industri & Skadeservice, har arbetet under dagen gått bra:

– Hittills har vi fått upp större delen av båten, vi har fått upp den nästan två meter, så det kommer, men det är lite process med att få upp sista biten, säger han.

Artikelbild

| Mycket vatten är det som ska ut.

Peter Högosta säger också att han hoppas att man, när båten är på rätt köl igen, kan få insikt i vad det är som fått båten att kapsejsa.

På frågan om när arbetet är helt klart är han osäker:

– Det vet jag inte i nuläget. Vi kommer att avsluta när vi avslutar, och jag vet inte hur lång tid det kommer ta, säger han.