Det nya hundbadet har inte invigts officiellt och inte heller fått ett namn. Men redan nu kan hundar och deras ägare besöka badet, som ligger ett stenkast nordväst om Sandviksbadet i Björklinge.

– Det ska komma upp skyltar under sommaren. Platsen har en naturlig inhägnad i form av träd och buskar, säger Joakim Jansson på stadsbyggnadsförvaltningen, Uppsala kommun.

Att hitta till hundbadet gör man genom att ta sig till adressen Kärleksstigen, där det går att parkera bilen. Därefter går man ner mot sjön och längs Hallonstigen, för att slutligen komma fram till en brygga med båtplatser och en liten sandstrand.

Artikelbild

| Här ligger det nya hundbadet vid Långsjön i Björklinge. Parkera bilen på Kärleksstigen och vandra sedan på Hallonstigen ner till vattnet.

I höst ska namngivningsnämnden fatta beslut om namn för den nya hundbadplatsen.

Hundbadet i Björklinge blir det fjärde i Uppsala kommun. Övriga kommunala hundbad finns vid sjön Trehörningen Fjällnora, Lerhagsbadet i Sunnersta och Storvadsbadet i Gamla Uppsala.

Vid Siggeforasjön 3,5 mil nordväst om Uppsala, finns även ett icke-kommunalt hundbad som ligger intill Siggefora camping.