Mängder av unga resenärer på perrongen, många av dem klädda i svarta mantlar, trollkarlshattar och färgglada slipsar. Det var ingen vanlig tågavgång på Uppsala östra station vid lunchtid under söndagen. Men så var slutdestinationen också den magiska byn Hogsmeade. Eller ja, egentligen Marielunds station utmed Lennakattens färdväg.

Uppsala Slug club, den lokala Harry Potter-föreningen, hade slagit sina huvuden ihop med de ansvariga för museijärnvägen och byggt upp ett helt litet sagoland i Marielund med inspiration från de omåttligt populära böckerna av J.K Rowling. Alexandra Sjöberg från Uppsala är nybliven medlem i klubben.

– Egentligen sitter jag med i museiföreningen Lennakatten, och när Slug Club abonnerade tåget blev jag tillfrågad om att engagera mig även hos dem. Jag är med lite som representant för båda föreningarna kan man säga, sa hon.

Artikelbild

| Det var många förväntasfulla resenärer som med glädje såg Hogworthsexpressens lokförare Henrik Johansson och eldaren Bengt Ericson rulla in på plattform 9-3/4.

Liksom de flesta på plats var hon positivt överraskad av den stora uppslutningen. Tåget var milt uttryckt fyllt till bristningsgränsen, trots en extra vagn påkopplad.

– Vi skulle behöva två extra vagnar, men problemet är att det bara finns utrymme för en vagn vid stationen i Marielund, förklarade Alexandra Sjöberg.

Kl.12.35 avgick tåget mot Harry Potter-land i Marielund. Eventuella signalfel på vägen trollades tveklöst bort av Albus Dumbledore och de andra hjältarna i Fenixorden.