När HeavenBereket studerade till apotekare på Uppsala universitet fick hon veta att en halv miljon barn om året dör runt om i världen på grund av följderna av rotaviruset.

– Det var så sjukt när jag fick höra att den enda behandlingen som behövdes var vatten, socker och salt i tre dagar. Rotaviruset drabbar barn i Sverige, men här blir det ingen större grej av det. Man åker in till akuten och får vätskeersättning. Så ser det inte ut i resten av världen, säger HeavenBereket.

The Bambino Project började som ett engångsprojekt 2011, men växte till något mycket större. Först började HeavenBereket betala sjukvårdskostnaderna för tio barn. I dag har siffran växt till 1 453 och hon hjälper barn i tre länder, Ghana, Etiopien och Kenya.

Projektet tar emot donationer, men är inte beroende av det. Anledningen är att HeavenBereket vill stå på egna ben.

– Jag investerade i ett apotek i Afrika och använder vinstpengarna i Bambino-projektet, säger hon och fortsätter:

– Jag är dessutom en daytrader på Forex- och cryptomarknaden och utbildar andra i hur man handlar på de marknaderna. Vinsterna som jag gör går till projektet och de som jag lär upp donerar en procent av sina vinster till Bambino-projektet. Men många ger ännu mer. Det är totalt 855 personer som gör det här.

Under fredagskvällen tilldelades HeavenBereket stipendiet "Ge tillbaka" på Årets företagare-galan.

– Det är så klart superkul att jag vann. Det var hård konkurrens så jag hade inga direkta förväntningar, säger hon.