Innebandyn i hjärtat av Storvreta

Storvretaborna har innebandyn i sitt hjärta. I "sovstaden" Storvreta snackar alla innebandy, även de som säger sig vara minst intresserade av Storvreta IBK.

Nästa Storvretageneration innebandyspelare? Engla Samuelsson, 8 år går på ridning. Jack Samuelsson, 10 år och Ralf Lundberg, 10 år går på trampolin på Turbo i Gränby, men kanske ska de börja spela innebandy också en dag.

Nästa Storvretageneration innebandyspelare? Engla Samuelsson, 8 år går på ridning. Jack Samuelsson, 10 år och Ralf Lundberg, 10 år går på trampolin på Turbo i Gränby, men kanske ska de börja spela innebandy också en dag.

Foto: Matilda Nilsson

Storvreta2019-11-16 16:00

Inne vid tätortens centrum råder inget direkt firande för sexfaldiga svenska mästerskapslaget, men visst har innebandyn en stark ställning på orten. Samtidigt som 30-års jubileet för Storvreta IBK förbereds på IFU Arena i Gränby träffar tidningen Storvretabor för att prata om innebandyns betydelse för orten. 
Många säger sig först inte vara så innebandyfrälsta, men efter ett kort samtal visar det sig att bandyn har en särställning i Storvreta.
– Det första man ser när man kommer in till Storvreta är ju reklamskyltar för innebandyn, säger Ralf Lundberg, 10 år. 

För honom och jämnåriga kompisen Jack Samuelsson är det självklart att fundera på om de vill börja spela innebandy eller inte. 
De båda har just köpt lördagsgodis, men någon plan om att se lördagens matcher har de inte. Inte heller Linnea Liedbergius som just hämtat ett paket följer innebandyn, men att sporten är stor på orten är ingen nyhet för henne. 
–  Det visste vi redan innan vi flyttade hit, säger hon. 

På andra sidan gatan går Adrianus Pakvis. Han brukar se innebandymatcher på tv och har grannar som är mycket engagerade i sporten. Han hejar förstås på Storvreta IBK. Om Storvreta säger han:
–  Det är en sovstad, en sovby.
För att träffa de största fansen tar vi E4:an tillbaka till IFU Arena. Högst upp på läktarplats sitter Lena och Lennart Halvarsson från Löten. De kom en och halv timme innan damernas matchstart.
–  Vi var nog först här, säger de.

Josefine Melbius (här med barnen Theo, 3  år och Felicia, 6 år) är uppväxt i Storvreta. "Jag har inte så mycket relation till innebandyn just nu, men jag spelade när jag var yngre", säger hon.
Josefine Melbius (här med barnen Theo, 3 år och Felicia, 6 år) är uppväxt i Storvreta. "Jag har inte så mycket relation till innebandyn just nu, men jag spelade när jag var yngre", säger hon.
Karta: Storvreta
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!