Upphovsmannen heter Härje Ling och han fick idén inför sin och hustruns 25-åriga bröllopsdag.
- Vi brukar ju ge varandra presenter, men mer traditionella och nu kände jag att det måste vara något alldeles speciellt.
Han fick tag på en betongplatta och lämnade in den för gravering. Klockan halv fyra en måndagsmorgon i december gav han sig ut, rustad med sladdlös borrmaskin. Valet av plats var enkelt, det var på trottoaren utanför det ställe de båda träffades som Härje Ling ville placera sin kärleksgåva. På den tiden var det ett korv- och hamburgerställe, numera finns Hambergs fisk här.

I skydd av mörkret, och med enbart någon enstaka undrande securitasvakt som vittne, borrade han ur den gamla plattan och lade ned sin egen sten, snyggt och prydligt. Sedan följde en nervös väntan. Härje Ling fruktade två saker: att kommunen skulle gräva upp den och att snön skulle täcka över den inför bröllopsdagen den 12 december.
Men allt gick vägen. Hustrun Veronica Ling fick i uppgift att leta sin present på trottoaren.
- Jag blev väldigt rörd, det var den finaste present jag fått, säger hon.

Men Hulda och Harry då, var kommer namnen ifrån? Det finns förklaringar: Hulda är ett av Härje Lings många smeknamn på sin hustru och Harry Kadunka kallas han inom byggbranschen i Uppsala.
- Jag ville inte att man skulle kunna spåra stenen, jag visste ju inte hur kommunen skulle reagera, säger han.
Men det hade han inte behövt bekymra sig över. På gatu- och trafikkontoret har man inga som helst planer på att bryta upp kärleksförklaringen.
- Den stör ingen, säger Vidar Hult, ingenjör på gatukontoret.
Det var första maj 1979 som paret träffades på korvstället. Det kände varandra lite innan, men det var den dagen det sa klick. På dagen tre år senare föddes äldsta dottern, som numera har tre systrar.

Malin Vistisen på Hambergs fisk berättar att många kommer in och frågar efter historien bakom den mystiska plattan utanför entrén. Även när vi träffas för intervjun, intill den ovanliga bröllopsdagsgåvan, kommer flera fram och undrar. Några barn fotograferar den med sina mobiltelefoner.
En så spektakulär kärleksförklaring blir svår att slå inför nästa jämna bröllopsdag.
- Ja, hur ska jag kunna toppa det här? undrar Härje Ling.
- Det kanske är min uppgift, kontrar hustrun.