Beslutet togs av politikerna i idrotts- och fritidsnämndens arbetsutskott på torsdagen.

– Det känns skönt att kunna ha badet öppet. Det är en samlingsplats för alla i området på sommaren. Beslutet möjliggör också vår ambition att kunna ha ett jämställt och jämlikt idrottande både för killar och tjejer, unga och gamla och de som bor i stan och på landet. Det är också viktigt för simundervisningen som är fullbokad vid Bälingebadet, säger Maria Patel (S), ordförande i idrotts- och fritidsnämnden.

Anledningen till vattenbristen är att Bälinge har bevattningsförbud. Nu ska badvatten i stället tas från Uppsala och köras i tankbil till Bälinge. Det kommer totalt att kosta 215 000 kronor.

Nämnden ser vattenbristen som en del av klimatförändringarna och kommer därför att starta en utredning om framtida strategier för att motverka effekterna.

– Vi har också drabbats av uttorkade fotbollsplaner och nedblåsta träd i våra skidspår efter stormen Alfrida. Så det här är inte ett tillfälligt problem, säger Maria Patel.

Politikerna var eniga om beslutet, men partierna i den "Nya alliansen" ansåg att mittenstyret agerat passivt i vattenfrågan. "Entreprenören har anställt personal för sommaren som inte fått besked om att deras arbetsplats kommer ha möjlighet att hålla öppet", skriver de.

Maria Patel håller inte med:– Vi nåddes av beskedet att badet hotades av stängning för en dryg vecka sedan, säger hon.