Skeppet i centrala Uppsala ligger fortfarande kvar – trots kommunens uppmaning att flytta på det. Nu har det gått så långt att kommunen anlitat en delgivningsman som har i uppdrag att informera ägaren att båten måste flyttas senast den 19 maj.

– Det stämmer att vi har anlitat en delgivningsman, men nu har vi fått tag på ägaren själva, säger Tove Hedenskog, områdeschef på Uppsala kommun.

Vad kostar det att anlita delgivningsmannen?

– 1000 kronor har det kostat.

Om inte båten är förflyttad den 19 maj riskerar ägaren vite på en halv miljon kronor. Tove Hedenskogs förhoppning är dock att Skeppet är borta tills dess.

– Vi har just nu en dialog med ägaren så båten borde vara borta innan dess.

Vad gör ni om det inte sker?

– I så fall blir det en process som går genom handräckning via Kronofogden.

Skeppet är inte det enda fartyg som väckt känslor i hamnen. Båtplatsen bredvid ockuperas nämligen av Deep Blue, vilket är en cirka 25 meter lång motorbåt som även den ger ett slitet intryck.

– Vi sa upp det kontraktet samtidigt som vi sa upp Skeppets kontrakt. Deep Blues ägare har dock överklagat så det fallet ligger i domstol och jag kan inte svara på när vi får beslut om det.

Kommunen kan inte svara på när de kommer att frakta bort Skeppet, om det är så att ägaren inte gjort det innan den 19 maj.