Byggandet av bostäder i stadsdelen Rosendal går vidare med ännu ett projekt. Detta efter att Uppsala kommun sålt mark för bostadsrätter till bostadsutvecklaren OOF Bostad AB. Prislappen landade på 21,3 miljoner kronor.

– Byggherren vill sätta igång direkt och byggtiden beräknas till två år, säger Anna Sander, enhetschef på mark och exploatering, stadsbyggnadsförvaltningen.

Det är första gången sedan hösten 2017 som kommunen genomför en markförsäljning för bostadsrätter i Uppsala. Då, 2017, såldes mark till bostadsutvecklarna JM, Genova, Bolite och Rosendal fastigheter. Men under 2018 var det stiltje på marknaden. Däremot såldes en del kommunal mark för hyresrätter.

Artikelbild

| 87 nya bostadsrätter är på gång i stadsdelen Rosendal i Uppsala. Byggherren OOF Bostad AB vill sätta spaden i jorden direkt efter att markförsäljningen blev klar. Det är Uppsala kommun som säljer marken för 21,3 miljoner kronor. Det är den första affären sedan 2017 för byggandet av just bostadsrätter.

LÄS MER: Snart byggstart för alternativa hus

– Det har varit en dipp på byggmarknaden, byggherrar har haft svårt att få ihop kalkylerna för bostadsprojekt. Den här försäljningen är ett trendbrott, säger Anna Sander.

Det nya byggprojektet innefattar bostadsrätter med ettor, tvåor och treor och byggs inne i Rosendals etapp två, granne med Siegbahnparken och bär namnet Prefektgatan 8. Det är ett projekt som arbetats om och inneburit upphandling med nya entreprenörer, vilket lett till att priserna för bostäderna sänkts.

Kommunen har nu fyra tomter kvar i den delen av Rosendal. På tre av dessa har företag fått markanvisning men inte på den fjärde.

Artikelbild

– Vi vill gärna att det blir klart i Rosendal, så att byggstöket minskar. Det är både bra och viktigt att byggandet kommer igång igen, säger Anna Sander.