Mannen som är i 30-årsåldern fälls bland annat för att en dag i vintras i Uppsala ha kört i hög fart mot rött ljus och mot mötande trafik, som tvingades väja. Färden fortsatte på gång- och cykelbanor innan bilen slutligen körde in i ett byggstängsel och hamnade i en skogsdunge.

I början av augusti försökte 30-åringen, som saknar körkort, köra ifrån polisen men kvaddade bilen mot en lyktstolpe efter en färd mot rött ljus, i fel körriktning och i hög hastighet. Mannen har dessutom flera gånger stoppats med narkotika i kroppen när han suttit bakom ratten.

Han döms nu för bland annat nio fall av grov olovlig körning, sju fall av rattfylleri och två fall av grov vårdslöshet i trafik. Han fälls också för innehav av två stulna cyklar samt flera fall av narkotikabrott. Mannen har erkänt de flesta gärningarna. Straffet blir fängelse i sju månader. 30-åringen har tidigare dömts flera gånger för liknande brottslighet och blir nu även av med två personbilar som förverkas för att hindra fortsatt brottslighet.