Förra veckan meddelade Miljöpartiet att det är dags att skrota planerna på en arena i Gränby och i stället rusta den hockeyarena som redan finns. Liberalerna vill gå samma väg sedan Samhällsbyggnadsbolaget, SBB, som köpt rätten att bygga en arena av kommunen, inte kommit med en lösning när tidsfristen på sex månader gick ut i tisdags.

– De har visserligen ytterligare några dagar på sig, men mycket tyder på att de inte har någon lösning att komma med. Då anser vi att det är dags att börja utreda andra lösningar, säger kommunalrådet Mohamad Hassan (L).

Han ser två möjligheter. Den ena är att bygga om dagens A-hall till en modern, fullt fungerande och godkänd hockeyarena.

Artikelbild

| Får vara nog nu. Satsa på en ny hockeyarena, anser Mohamad Hassan (L).

– Eller att bygga en helt ny hockeyarena vid Gränby centrum där Uppsala arena skulle stå. Under tiden skulle man kunna modernisera A-hallen med tv-kub i taket, bättre loger och publikplatser, säger Mohamad Hassan.

Varför säger du nej till Gränby arena?

– Därför att förutsättningarna har förändrats i grunden sedan det första beslutet togs för många år sedan. Då var konkurrensen mindre och arenor som Tele2 arena, Friends arena, Fyrishov arenor och Livets ords arena fanns inte. Nu gäller det att jobba vidare för att bygga en arena som fokuserar på idrottens behov, säger han.

Samhällsbyggnadsbolaget är en stor fastighetskoncern som specialiserat sig på att äga och bygga samhällsfastigheter. Bolaget har dock haft problem med att hitta ett företag som ska ta hand om verksamheten, och utan det blir det ingen arena.