Margareta Vernersson, 78, försvann från ett boende på Valthornsvägen i Gottsunda vid 16-tiden på fredagen och sökandet efter henne pågick hela fredagskvällen. Polisen sökte bland annat med helikopter i området kring Gottsunda.

– Det var lika bra att sätta in helikoptern så snabbt som möjligt. Den är utrustad med värmekameror som förhoppningsvis kan fånga upp den försvunna personen. Förhoppningsvis är det inte så många människor ute i rörelse så att vi snabbt kan hitta henne. Då hon använder rullator utmärker hon sig extra i värmekameran, sade Linda Wideberg, presstalesperson på polisens regionsledningscentral, tidigare under kvällen.

Sent på fredagskvällen drog Missing people ihop en akut skallgång i Gottsunda för att hjälpa till i sökandet efter Margareta som enligt polisen lider av demens men i övrigt är fullt frisk.

Artikelbild

| Polisen söker efter försvunna Margareta.

– Det är en äldre dam som har försvunnit och då anser vi att det är akut och vill ut så fort det bara går, säger Annelie Dimander, verksamhetsledare för Missing people i Uppsala och operativ chef för nattens sökinsats.

När UNT når henne för en kommentar har Missing peoples sökande pågått i knappt en timme.

– Vi är ett 40-, 50-tal personer som söker. Telefonen ringer hela tiden med folk som frågar om de kan ansluta. Vi kör på så länge vi har sökare om det så blir till klockan fem imorgon bitti, säger hon.

Utrustade med gula västar och ficklampor sökte de strax före midnatt i gatumiljö, längs cykelvägar och i grönområden i Gottsunda.

Artikelbild

Information från anhöriga har också fått polisen att söka i Sävja och ärendet har upphöjts till en särskild händelse. 

– I det här fallet handlar det om att vi ska hantera det här försvinnandet samtidigt som resten av vårt vanliga polisarbete fortgår, säger Per Bjurström, polisbefäl i region Mitt.

Polisen har därför kallat in extra resurser och personal.

– Vi har hundpatruller, en helikopter och flera enheter på plats som söker efter henne, sade polisens presstalesperson Linda Wideberg tidigare under kvällen.

Strax efter tre natten till lördagen var kvinnan fortfarande försvunnen.

Margareta Vernersson är mellan 165 och 170 centimeter lång, har enligt polisen en något kraftigare kroppsbyggnad och är gråhårig. Senast hon sågs var hon iklädd en svart kappa och hade troligtvis inneskor på fötterna. Margareta går med rullator och hon ska ha en väska med sig som är placerad i korgen i rullatorn. Om du har tips eller iakttagelser gällande Margareta vill polisen att man kontaktar dem på telefonnummer 114 14.