LÄS MER: Så blir nya Fyrishov

På torsdagen presenterades den nya byggplanen för utvecklingen av Fyrishov. Dubbelt så stor badyta med flera nya bassänger väntar, däribland en rundbana som ska locka motionssimmare.

Men Mohamad Hassan, kommunalråd för Liberalerna, ställer sig kritisk till planerna.

– Vi är överens om att största fokus bör ligga på simkunnigheten. Simsällskapen i Uppsala har i dag svårt att få träningstider i bassängerna. Men förslaget som lagts fram tycker vi är bristfälligt på många sätt. En halv miljard kommer inte att räcka till för att göra äventyrsbadet så konkurrenskraftigt för att kunna stå emot de andra baden i andra städer som finns i dag.

Istället föreslår Liberalerna att flytta simhallen till en plats i anslutning till Studenternas IP.

– När Fyrishov byggdes såg området annorlunda ut – i dag är det en levande stadsdel, och Fyrishov drar mycket trafik till och från hallen. Om vi skulle undersöka möjligheten att flytta baddelen av Fyrishov till Studenternas IP, skulle vi kunna exploatera marken på ett helt annat sätt och bygga bostäder på samma plats i stället. Då skulle vi kunna finansiera en större satsning på simhallen, samtidigt som vi skulle kunna skriva ner en del av kommunens skulder.

Marlene Burwick (S), ordförande i kommunstyrelsen slår dock ifrån sig förslaget.

– Vi har varit eniga i politiken om vikten av Fyrishov, men detta är en fantasikalkyl utan underlag. Vi har ett unikt läge på Fyrishov, och det vore snarare ett resursslöseri att riva det och förvärva ny mark på en helt annan plats, och få börja om helt på nytt.