Den restaurang som under förra veckan drabbades av en skjutning var nattklubben Birger Jarl, erfar UNT. Enligt vittnesuppgifter ska händelsen ha ägt rum vid 05.30-tiden på morgonen den 5 december, men det hela uppmärksammades först senare under dagen när personal anlände till platsen.

Det är inte första gången som nattklubben drabbas av våldsdåd. Under 2017 fick en väktare som jobbade vid klubben sin bil beskjuten, 2016 anlades en brand på baksidan av byggnaden och 2009 kastade två okända gärningsmän in en tårgasbehållare på serveringen. Flera gånger genom åren har nattklubben dessutom spärrats av på grund av misstänkta bombhot. Få av händelserna har dock lett till åtal eller fällande dom.

Under 2015 dömdes en man och en kvinna för att ha krossat ett fönster och kastat in två handgranater som senare exploderade inuti nattklubbens lokaler. Mannen uppgav att de hade tvingats till att utföra attacken efter att ha hamnat i en narkotikaskuld som de inte kunde betala.

Ingen person har kommit till skada vid våldsdåden mot nattklubben. Inte heller vid förra veckans skjutning kom någon person till skada. Lisa Sannervik, presstalesperson vid Uppsalapolisen:

– Vi har gjort en teknisk undersökning av platsen. Vad vi vet kan vi inte gå in på just nu.

Polisen rubricerar inledningsvis händelsen som grovt vapenbrott samt grov olaga hot.

– Det finns inget i nuläget som styrker att attacken ska ha vara ämnad att döda, säger hon.

UNT har sökt ägarna till Birger Jarl för en kommentar utan att lyckas.