Utredarna väntar ännu på resultatet av analyserna av tekniska fynd som sänts till polisens Nationellt forensiskt centrum (NFC). 19-åringen har suttit häktad sedan mitten av januari, då han självmant anmälde sig till polisen efter skottlossningen på pizzerian på kvällen den 12 januari.

Två restauranggäster träffades av flera skott, den ene en student som träffades av misstag när han reste sig i ett försök att sätta sig i säkerhet. Båda skadades men överlevde.

LÄS MER: "Träffades av två skott"

19-åringen har vid häktningsförhandlingarna nekat till brott, men ska nu sitta fortsatt häktad i ytterligare minst två veckor, misstänkt för mordförsök i två fall. Polisen har tidigare gjort bedömningen att skottlossningen sannolikt var en uppgörelse i kriminella kretsar. En teori är att det rör sig om en hämndaktion. Den man som tros ha varit måltavlan på pizzerian var tidigare misstänkt för att ha beställt ett mord på en man i Boländerna i Uppsala i våras. Han släpptes senare och misstankarna mot honom har avskrivits. Mordet i Boländerna är ännu olöst.

LÄS MER: Skottlossning kan vara hämndaktion