Enligt larmet som inkom till SOS Alarm klockan 11.35 skulle en person ha blivit påkörd i centrala Uppsala. När räddningstjänst, ambulans och polis anlände till korsningen Vaksalagatan/Dragarbrunnsgatan hittades ingen skadad person.

– Vi fick in ett samtal om att en person var skadad, men när ambulansen kom dit hittades ingen patient. Ambulanspersonalen sökte en god stund innan de åkte från platsen, berättar ambulansdirigent Per Andersson på Sjukvårdens Larmcentral i Uppsala.

Uppsalapolisens presstalesperson Daniel Wikdahl bekräftar att ett larm om en påkörd kvinnlig cyklist inkom vid 11.35. Han bekräftar också att föraren i mopedbilen avvek från olycksplatsen. En taxichaufför följde efter mopedbilen och stoppade den på Ringvägen var polisen tog vid.

– Det var en yngre person som körde bilen som uppger att hen blev rädd och därför körde från platsen. Just nu rubriceras det som smitning, men om vi inte hittar någon målsägande får vi se vad som händer, säger Daniel Wikdahl.

Han påpekar att det i trafikolyckor är väldigt ovanligt att den misstänkte förövaren och målsägande avviker från platsen.

– Så länge jag jobbat på polisen har jag inte stött på något liknande, säger Daniel Wikdahl.