Vi på UNT arbetar systematiskt med att förbättra vår digitala nyhetstjänst. Aldrig tidigare har vi producerat så mycket journalistik från Uppsala och Uppland, och aldrig har vi haft så många läsare.

Idag släpper vi ytterligare förbättringar, samtidigt som vi börjar ta betalt för innehållet på nätet. Du som är befintlig prenumerant betalar dock inget extra – du har redan tillgång till hela UNT:s utbud!

LÄS MER: Därför börjar UNT ta betalt på nätet

UNT är Upplands största lokala mediekanal. Vi är också den redaktion som satsar mest resurser på digital uppdatering. Vi har fler journalister på plats i vårt spridningsområde än samtliga övriga nyhetsredaktioner tillsammans. Detta är inte sagt som skryt – det är ett faktum. Och det är fakta som förpliktigar.

Vi vill ge dig som läsare den bästa och mest relevanta lokala journalistiken. Oavsett i vilken kanal du väljer att möta oss. För det krävs resurser. Det är därför som vi idag börjar ta betalt för vårt nyhetsflöde även digitalt.

Journalistik kostar pengar att producera. I gengäld håller vi koll på Uppsala och Uppland åt dig. Vi granskar makthavarna i ditt närområde och rapporterar när någonting händer. Vi recenserar teater, film och konserter, bevakar Sirius träningar och tillhandahåller Upplands största och viktigaste debattplats. Det lovar vi att fortsätta med.

Just idag lanserar vi dessutom en förbättrad e-tidning

Hur går betalningen till?

För att läsa fler än några enstaka artiklar måste du bli digital prenumerant på UNT. Det blir du enkelt med några få knapptryckningar. Vi bjuder alla på ett förmånligt prova på-erbjudande under den första månaden.

Och som sagt: Pappersprenumeranter betalar inget extra.

LÄS MER: Logga in och börja ta del av UNT:s journalistik

Vi tycker att det är viktigt med trovärdiga, faktagranskade och närvarande medier. Det hoppas vi att du också gör. Därför kommer vi att fortsätta slita hårt för att ge dig den bästa lokala nyhetsbevakningen.

Lokal journalistik har ett värde, och vi vill värna om den seriösa rapporteringen från Uppsala och Uppland även i framtiden.

BONUSMATERIAL - diskussioner jag tror mig komma att ha under de närmaste dagarna:

”Idioter – då läser jag mina nyheter på Facebook!”

- Gör gärna det, du väljer givetvis själv. Det är upp till oss på UNT att visa att vi är värda att betala för.

Vi finns här om du ändrar dig. Och glöm inte att tänka källkritiskt!

”Kan jag avsluta tjänsten när jag vill?”

- Ja, våra digitala abonnemang har ingen bindningstid.

”Jag är redan prenumerant – hur gör jag då?”

- Befintliga prenumeranter betalar inget extra. Men du måste logga in för att vi ska kunna ge dig tillgång till hela UNT:s utbud. Skapa ett konto (om du inte redan gjort det) och ange ditt prenumerationsnummer.

”Är ni inte rädda att tappa alla besökare?”

- Nej. Andra nyhetssajters erfarenheter visar att besökarna fortsätter att komma, och vi har dessutom verktyg för att styra betaltjänsten så att vi tar hand om trafiken. Till exempel är förstasidan alltid gratis.

”Hur ska ni klara konkurrensen från public service, som är gratis att ta del av på nätet?”

- Genom att vara bäst i Uppland på nyheter. Men följ gärna både oss och dem. Uppland behöver mer lokal journalistik, inte mindre.

Och ska man vara petig så är SVT och Sveriges Radio inte heller gratis. Radio- och tv-avgiften är för närvarande 2340 kronor per år. Det är mer än vad ett digitalt abonnemang på UNT kostar.

”Varför ska ni plötsligt ta betalt för något som alltid varit gratis?”

- UNT har tagit betalt för sin journalistik i 127 år, sedan papperstidningen startade. Nu bedömer vi att det är rätt läge att börja ta betalt även digitalt. Allt fler medier gör detta (DN, SvD, Aftonbladet, Gefle Dagblad, VLT, Arbetarbladet…)

En bra, närvarande journalistik kräver resurser. Tidningens intäkter kommer i huvudsak ifrån annonser och prenumerationer. Men annonsaffären bär inte tidningen på egen hand. Detta är ett sätt att säkra god lokal journalistik i vårt närområde även i framtiden.

”Aldrig i helsike att jag kommer att betala för era ägare ska bli rika och stoppa vinster i byxfickorna!!!”

- UNT är en stiftelseägd tidning, med enda syfte att göra lokal journalistik i Uppsala och Uppland. En eventuell vinst går tillbaka till verksamheten.

Och vi hoppas kunna övertyga dig om att det är värt pengen.

”Jag kan inte leva utan UNT. Jag betalar gärna för bra journalistik!”

- Tack! Sprid gärna ditt ord till alla de som tycker att allt alltid borde vara gratis på nätet.