Månadens tips - hon förskingrade miljoner

I november uppdagades det att en kvinna misstänks ha förskingrat miljoner från en Uppsalabutik. Den som tipsade UNT har nu utsetts till månadens tipsare.

Uppsalapolisen utreder en misstänkt mångmiljonförskingring mot en Uppsalabutik.

Uppsalapolisen utreder en misstänkt mångmiljonförskingring mot en Uppsalabutik.

Foto: Tomas Lundin/UNT arkiv

Uppsala2019-11-30 10:30

Kvinnan, som är i 60-årsåldern har delgivits misstanke om grov förskingring. Enligt polisens bedrägerienhet rör misstankarna en förskingring på flera miljoner kronor och det finns uppgifter om att pengarna förts utomlands. 

Uppsalabon som upptäckte det hela och nu blir månadens tipsare vill vara anonym, men är glad över att det visade sig vara något att berätta.

– Det är första gången jag ens tipsar. Jag satt och läste något annat i UNT och såg att det efterfrågades tips och tänkte att det här var något av lite större kaliber som ni kunde nappa på, säger han.

Tipsaren har själv ingen koppling till den drabbade butiken, men fick höra från en bekant att det hade märkts av bland personalen när det hela uppdagades.

– När hen hade kommit till jobbet en dag var det en väldigt lustig stämning. Chefer sprang fram och tillbaka och det var något som inte stämde helt enkelt. När folk hörde av sig till henne [den misstänkta kvinnan, reds anmärkning] så studsade mejlen tillbaka med texten "jag jobbar inte här längre".

Butiken är etablerad i Uppsala sedan många år och har en årlig omsättning på drygt 100 miljoner kronor.

En av ägarna säger till tidningen att den utpekade gärningspersonen haft nära koppling till butiken.

Varje månad utser UNT månadens tipsare, som belönas med 2 500 kronor.  

Har du något att berätta? Hör av dig till UNT på 72018@unt.se eller  018-478 14 35. Det finns också en tipsfunktion på unt.se och i vår mobilapp.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!