När barnen släpptes iväg klockan 13 var stämningen på topp. Solen sken och temperaturen låg kring 18 grader. En som inte ville ta sig tid att lata sig i solljuset var Louie Nyström, 4 år, som för dagen var utklädd till ett skelett.

– Jag har fått sådana här, sa han och pekade på hålen som stämplats på hans karta. Kan jag få gå vidare nu? undrade han.

Den stora massan av barn, föräldrar, påskgubbar och påskkärringar slingrade sig nedför en slänt och sedan längs en grusväg runt hela slottet. I löven kring den tredje kontrollen prasslade en enhörning: Hanna Olausson, 10 år, deltog i påskäggsorienteringen för tredje gången och trodde inte att det skulle vara några problem att klara det även i år.

Hur är det att ha på sig din dräkt i värmen?

– Det är lite varmt.

Längs hela barnens färdväg fanns kontroller där de skulle stämpla sina kartor. Blev det fullt vid en kontroll fanns hjälp att få. Många funktionärer stod redo att stämpla. Johan Karlsson från IF Thor var en av dem som fanns på plats.

– Det har varit lite rusning här precis men det går i vågor, sade han.

Har du sett någon utklädnad du tyckte extra mycket om?

– Jag har sett många fina, men har ingen särskilt favorit, sade Johan Karlsson medan superhjältar och kycklingar for förbi.

Johan Karlsson har varit med på orienteringen förr och brukar sköta grillen, men idag roterar han lite.

Vid målgången väntade en stor paprika samt Pelle Svanslös och Maja Gräddnos på plats, redo för kramkalas.