Endast ett tjugotal personer trotsade minusgraderna på måndagskvällen och tog sig till Fadimes plats som för precis ett år sedan invigdes. Efter att det tidigare på dagen delats ut stipendier till Tris, Tjejers rätt i samhället, och författaren Christina Wahldén, anordnades det manifestation till minnet av Fadime Sahindal som mördades av sin pappa på dagen för elva år sedan.

Politiker, Fadime Sahindals advokat Leif Eriksson, representanter från organisationen Glöm aldrig Pela och Fadime (GAPF) och Tris fanns på plats och höll tal.
– Genom att hedra Fadime hedrar vi alla kvinnor. Vi visar vems sida vi står på, vi står inte på förövarnas sida, sade Ilona Szatmari Waldau (V), kommunalråd.

Miljöpartiets kommunalråd Maria Gardfjell talade om att alla kommuner i Sverige måste ta ett större ansvar i hedersfrågor och att man bör upprätta handlingsplaner för organisationer för ett långsiktigt stöd. Mohammad Hassan (FP), kommunalråd, radade upp namn på kvinnor med samma öde som Fadime Sahindal och pratade om vikten av ett jämställt samhälle.
Sirak Tekeste, styrelsemedlem i Tris, citerade Fadime Sahindals berömda tal från riksdagen 2001 och avslutade med en uppmaning.
– Blunda inte och vänd inte alla ryggen, tillsammans kan vi göra mycket.