UNT har tidigare rapporterat att Mohamed Belkaid, den misstänkte terroristen som dödades av belgisk polis vid ett tillslag mot misstänkta personer med koppling till terrorgruppen IS, har bott i Märsta. Han har tidigare dömts för ett flertal mindre brott, bland annat för stölder och för att ha burit kniv på ett Ikeavaruhus.

LÄS MER: Dödad terrorist bodde i Märsta

I går rapporterade UNT att det finns flera terrorspår som leder till Märsta. En av de terrorister som tros ligga bakom tisdagens sprängningar i Bryssel har nämligen kopplingar till Mohamed Belkaid.

LÄS MER: Spår efter terrordåd leder till Märsta

Enligt SvD finns uppgifter som pekar på att Belkaid hade en central roll i Parisattackerna och inför attackerna i Bryssel.

"Uppgifter gör nu även gällande att Belkaid hade den ledande rollen inför attackerna i Bryssel innan han dog. Amerikanska CNN citerar belgiska säkerhetskällor som menar att Belkaid troligen även var befälhavare för IS terrorcell som utförde attacken i Paris", skriver SvD.

Säkerhetspolisen i Sverige har dock inte kunnat bekräfta uppgifterna för SvD. På frågan: Hade Belkaid kontakt med terrorgruppen från Sverige innan han åkte?, svarar Säpos pressekreterare Fredrik Mider i ett mejl till SvD.

"Vi går ytterst sällan in på uppgifter om enskilda personer. Som vi har sagt tidigare: den information vi kan ha i ärendet kommunicerar vi med belgiska myndigheter. Vi överlåter till dem att göra bedömningen om vilken information som kan lämnas med hänsyn till den pågående polisutredningen".