Maskerade personer ska ha slagit ned skolelev

En elev på Tiundaskolan ska under måndagen ha blivit nedslagen av maskerade personer.

Jonas Eronen, polisens presstalesperson, säger att polisen gärna tar emot tips om någon ett eller hört något i närheten av Tiundaskolan.

Jonas Eronen, polisens presstalesperson, säger att polisen gärna tar emot tips om någon ett eller hört något i närheten av Tiundaskolan.

Foto: UNT/Arkiv

Uppsala kommun2019-10-15 11:53

Händelsen, som polisen utreder som misshandel, ska ha inträffat strax efter klockan 15 på måndagseftermiddagen. Den minderåriga elevens skoldag ska då ha varit slut och hen befann sig vid en busshållplats i närheten av skolan. Två personer, som enligt Tiundaskolans rektor Monika Wahlstedt var maskerade, ska då ha gett sig på eleven.

– De slutade först när en förbipasserande bilist såg vad som hände och stoppade dem. Jag är glad över att det fanns en person som ryckte in, men hela händelsen väcker så klart obehag, säger Monika Wahlstedt. 

Enligt polisen ska personerna ha varit några år äldre än eleven och enligt skolan ska eleven inte ha skadats allvarligt i samband med händelsen. På tisdagsmorgonen informerade skolans rektor i ett meddelande skolans personal och elevernas vårdnadshavare om det inträffade.

– Under dagen kommer personalen också att ta upp det med eleverna, säger Monika Wahlstedt. 

Enligt rektorn ska någon ha filmat när eleven blev slagen. Den uppgiften har hon fått från elevens vårdnadshavare.

Är det någon av de maskerade personerna som ska ha filmat?

– Det vet jag inte. Men vi valde att informera vårdnadshavarna eftersom de kan ha koll på vad deras barn ser på nätet, och därigenom kan vi kanske få in tips om vad som har hänt.

Även polisens presstalesperson Jonas Eronen framhåller att den som har information om händelsen gärna får höra av sig till polisen:

– Eftersom det skedde på en öppen gata kan förhoppningsvis någon ha sett något som kan vara till hjälp.

Karta: Tiundaskolan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om