Det är Lars Östling Fastighetsutveckling från Västerås som har skrivit avtal med tre butikskedjor som vill etablera sig i Tierp. Vilka företag det är vill han inte avslöja ännu.

– Men det är en livsmedelsbutik, ett varuhus som säljer produkter för hemmet och det är ett apotek, säger han.

Byggstart för de tre butikerna är planerad till 2019. Våren 2020 ska de öppna.

Enligt Lars Östling har intresset för att etablera sig i Tierp varit "hyggligt stort".

– Tierp är en mindre ort och det gör att inte hur stora butiker som helst väljer att starta där. När det gäller livsmedelsbutiken så kommer den att vara större än de som finns i Tierp i dag och ha ett betydligt bredare sortiment, säger han.

Vad har varit avgörande för etableringarna?

– Man tror på Tierps kommun. Den ligger rätt till mellan Gävle och Uppsala. Och så är närheten till E4 så klart en viktig faktor, säger Lars Östling.

Östling Fastighetsutveckling har dock bara halva handelsområdet i dag. Nu är en ny entreprenör på väg in för att ta hand om det andra.

– Från början hade Lars Östling avtal för hela området, men det visade sig att bolaget inte behövde så mycket mark. Nu har vi haft resten ute till försäljning, säger Alexandra Foslund som är mark- och exploateringsansvarig vid Tierps kommun.

Vem det är som ska ta över området kan hon inte säga förrän kontrakt är skrivet och politikerna godkänt avtalet med den nya entreprenören.