En man i 30-årsåldern greps av polis vid 18.30-tiden på fredagen. Han misstänks för mordförsök på en kvinna i Gränby och anhölls senare under kvällen.

– De har haft en relation, men jag vet inte hur det är i nuläget, det får utredningen utvisa, säger Anna Sandberg, spaningsledare i polisområde Uppsala och ansvarig för utredningen.

Kvinnan fördes till sjukhus med allvarliga skador. Om något tillhygge använts i samband med brottet eller vad för slags skador kvinnan har fått vill Anna Sandberg inte gå in på på grund av utredningsläget.

– Skadorna var så pass allvarliga att de ska ha varit livshotande, men nu är tillståndet för kvinnan stabilt, säger Anna Sandberg natten mot lördagen.

Inledande förhör har kunnat hållas med mannen, men Anna Sandberg vill inte uttala sig om hur mannen ställer sig till brottsmisstankarna.

Brottet ska ha skett i en bostad i Gränby och lägenheten spärrades av för teknisk undersökning.

– I övrigt håller vi förhör och arbetar med inhämtning av olika sorters bevisning. Vi har hållit förhör med flera personer, säger Anna Sandberg.

Tidigare på kvällen uppgav polisen att mannen greps i en bil där också brottsoffret befann sig, men de uppgifterna tillbakavisas av Anna Sandberg.

– Först har brottet ägt rum, sedan har det gått en tid och efter det har mannen blivit gripen utanför adressen där brottet ska ha skett, säger Anna Sandberg.

Det stämmer att mannen färdats i bil men han ska alltså inte ha gripits i fordonet. Anna Sandberg vill inte gå in på tidpunkten för själva brottet.

Hur går ni vidare nu?

– Med brottsplatsundersökning och med de förhör som behöver hållas. Det blir ett fortsatt intensivt arbete under natten och helgen, säger Anna Sandberg.