Åklagaren begärde redan för drygt en vecka sedan mannen häktad för mord, men fick avslag i tingsrätten. Mannen blev däremot fortsatt häktad för andra brottsmisstankar. Han nekade under häktningsförhandlingen till samtliga misstankar.

LÄS MER: Ingen häktning för mord i Gränby

Åklagaren överklagade beslutet till Svea hovrätt som nu slår fast att mannen ska häktas som misstänkt även för mordet. Hovrätten häktar honom på den starkare misstankegraden, sannolika skäl, i enlighet med åklagarens begäran.

– Det gör att vår utredning kan gå vidare. Det kan bli aktuellt med ytterligare frihetsberövanden i ärendet, säger kammaråklagare Lise-Lotte Tegler som leder förundersökningen.

LÄS MER: Två anhållna i utredning av Gränbymord

Det var på kvällen den 2 november som en man i 30-årsåldern sköts till döds utomhus i ett bostadsområde på Levertinsgatan. En man i 20-årsåldern skadades med ett stickvapen men överlevde. Flera personer fanns på platsen och vittnen har berättat om ett bråk som utbröt innan skottlossningen.

Tingsrätten valde att inte häkta mannen för mordmisstanken eftersom han inte hade fått ta del av viss skriftlig bevisning kring misstankarna. Personer som häktas måste enligt rättegångsbalken få veta vilka omständigheter som ligger bakom beslutet. Hovrätten konstaterar dock att mannen få ta del av uppgifterna muntligt vid förhör och häktningsförhandling. Därmed anses kraven på att den misstänkte ska få del av de omständigheter som grundar frihetsberövandet uppfyllts.