Mannen är misstänkt för mordförsök mot två personer. Han greps och anhölls i lördags sedan han självmant anmält sig till polisen. På tisdagen begärde åklagaren mannen häktad medan utredningen fortsätter. Enligt åklagarens häktningsframställan finns det risk att mannen skulle påverka utredningen om han släpps fri. Åklagaren begär honom häktad på den starkare misstankegraden, sannolika skäl. Häktningsförhandlingen hålls i Uppsala under tisdagseftermiddagen.

Mannen begärs också häktad för grovt narkotikabrott. Åklagaren vill inte lämna några närmare uppgifter om de misstankarna:

– Det finns skäl att tro att han gjort sig skyldig till grovt narkotikabrott, säger kammaråklagare Anne Sjöblom.

Som UNT tidigare rapporterat är en av utredarnas teorier att skjutningen var en hämndaktion för ett tidigare mord i Uppsala. Två personer skottskadades på pizzerian, men bara en av dem var enligt polisen måltavlan. Mannen har tidigare varit anhållen för att ha beställt ett mord på en man i Boländerna i våras, men senare avförts från utredningen och släppts fri. Den andre man som skottskadades var en utländsk student som träffades av misstag. Båda männen undkom utan livshotande skador.